top of page

Buurtverbinder Marijke

Ik vind het belangrijk om in zinvolle dingen te doen in mijn beschikbare tijd. Door het vrijwilligerswerk heb ik mijn buurt leren kennen. Ik vind het ook belangrijk om met mijn ervaring van vastlopen in het hulpverleningssysteem (lees mijn verhaal op de website van de NoordAs) anderen te helpen. Ik wil niet dat die nare situatie voor niets is geweest.


Ik ben daarom vrijwilliger bij In.Kas en het spreekuur op de Sociale Markt. Ik vind het verdrietig te zien hoe uitzichtloos het is als je afhankelijk bent van een uitkering. 

Doordat ik ook actief ben bij het taalcafé in de Ark leer ik ook mensen uit andere culturen kennen. 


Iedere week kom ik ook samen met mensen die veel psychische en lichamelijke problemen hebben. Dat heet: de Buurtcirkel. Zo heb ik veel nieuwe verschillende werelden leren kennen. 


Ik krijg erg veel energie van al die contacten. 


---


In.Kas:


Het verhaal van Marijke op de site van de NoordAs:


De Buurtcirkel:Comments


bottom of page